hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns marhapörkölt kapros túrós csuszával

MME MME
120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg marhalábszár
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • bors
  • kevés ánizs
  • csipetnyi tárkony
  • vörösbor
  • só ízlés szerint
  • A körethez:
  • kevés zsír
  • 4 nagyobb tojás
  • 60 dkg liszt
  • 50 dkg túró
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 csokor apróra vágott kapor
  • ízlés szerint szalonna

Elkészítés

Elkészítés: Kevés zsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzádobjuk a felszeletelt
fokhagymagerezdeket is. Ha már rózsaszín, beletesszük a pirospaprikátésafűszereket, ráöntünk egy kevés vizet, és hozzáadjuk a húst.
Amikor majdnem kész, vörösbort öntünk rá, így nem esik szét a hús.

A csuszához felverjük a tojásokat, a liszthez adjuk. Hozzákeverünk egy kis sót is. Alaposan összegyúrjuk, ügyelve arra, hogy eléggé kemény tésztát kapjunk. Amikor megfelelő állagú, kisodorjuk úgy, hogy ne legyen túl vékony. Kiszaggatjuk és állni hagyjuk egy kicsit. Majd enyhén sós vízben 5-7 perc alatt készre főzzük. Nem szabad tovább főzni, mert csak így kapunk igazán ropogós csuszát.

Tálaláskor rátesszük a tésztát a tányérra, megszórjuk bőven túróval, meglocsoljuk tejföllel, aminek a tetejére apróra vágott kaprot szórunk. Mellérakjuk a pikáns pörköltet, és ízlésünknek, hangulatunknak megfelelően díszítjük, akár pirított szalonnakockákkal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek