Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns lime-os rizssaláta az első tavaszi grillezéshez

90 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. 2 teáskanál sóval és vízzel a csomagoláson megadott instrukciók alapján a rizst feltesszük főni. A legegyszerűbb rizs is megteszi, de amilyet örömmel fogyasztunk, olyat válasszunk hozzá.

2. Miután megfőtt (vigyázzunk, hogy nehogy túlfőzzük, maradjon pergős!), leszűrjük, és hagyjuk meghűlni.

3. Apróra vágjuk a nagy csokor friss petrezselymet és hozzáadjuk a rizshez.

4. A lime-ok héját ráreszeljük az előzőekre, majd levüket hozzáfacsarjuk az alaphoz.

5. A joghurtot sóval és fehérborssal fűszerezzük, végül óvatosan összeforgatjuk a rizses keverékkel.

6. A hűtőben pihentetjük kb. 1 órát. Ha valaki kis mohó, mint én, akkor csak egy kicsit tegye hűtőbe, hogy valamennyire hideg legyen. :-)

Megjegyzés

Nagyon jól passzol grillezett csirkéhez. Én egy-két karika lime-ot megtartottam, és azzal díszítettem a salátát.

Roppant egyszerű, nagyon könnyű, és be kell valljam, elég költséghatékony salátát sikerült összeütni. Az én imádott Férjem, amikor először megkóstolta, rögtön azt mondta, hogy milyen jól passzolna grillezett húsokhoz. És milyen igaza volt.
- BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss