Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns karamellizált hagymalekvár

5/5
60 perc
egyszerű
olcsó
6 adag

Elkészítés

  1. A pikáns hagymalekvár elkészítéséhez a hagymákat megtisztítjuk, majd minden fejet 8 gerezdre vágunk.
  2. Közepes lábosban felforraljuk az ecetet a cukorral, ebbe rakjuk bele a hagymagerezdeket. Alaposan átforgatjuk, majd mérsékelt tűzön, fedő alatt 1/2 órán át puhítjuk.
  3. A hagymagerezdek gyönyörűen karamellizálódnak ennyi idő alatt, és kissé szét is esnek. Időnként érdemes kevergetni, és ennyi idő elteltével az elpárolgott nedvességet 1-2 evőkanál vízzel pótolni.
  4. Közben ízlés szerint sózzuk, rozmaringgal, kakukkfűvel, cayenne borssal fűszerezzük, és további 10-12 percet főzzük. Amikor egészen sötét barnás-bordó lesz a hagymalekvár színe, és teljesen megpuhul a hagyma, levesszük a tűzről, és még forrón az előzőleg kifőzött befőttes üvegekbe szedjük.
  5. Sült húsok mellé, hamburgerhez, szendvicsekre is kiváló.

Megjegyzés

Aki nem szereti a csípős ízeket, a cayenne-i borsot nyugodtan elhagyhatja. Akár sültek mellé, kroketthez vagy párolt zöldségekhez, halakhoz, de sajtokhoz is kiváló. - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss