Elkészítés: A zsemlék tetejéből egy vékony szeletet levágunk, és a zsemlék belsejét kikaparjuk.
A felaprított hagymát az olajon megfuttatjuk, rátesszük a gombát, és 4-5 percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az uborkát és a párizsit vékony csíkokra vágjuk, majd a gombához adjuk, rászórjuk a petrezselymet, hozzákeverjük a zsemlék belsejét is. Aki szaftosabban szereti, tehet bele 1-2 evőkanál tejfölt is.
A zsemlék üregébe kanalazzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal, a tetejüket rátesszük, ismét megszórjuk sajttal, és a sütőben 10 perc alatt ropogós pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre