Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns fokhagymaleves

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A fokhagymát gerezdekre szedjük, de nem hámozzuk meg! 2 gerezdet félreteszünk. Tűzálló tálban, előmelegített sütőben 175 fokon 30 perc alatt megsütjük.

A megmosott narancs héját vékony csíkokra vágjuk. A levét kifacsarjuk. Mindkét narancsot eképpen dolgozzuk fel.

A vöröshagymát tisztítás után felkockázzuk, 1 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. Beleszórjuk a mandulát, felöntjük a levessel, és 10 percig főzzük.

A fokhagymagerezdeket hűlni hagyjuk, aztán a belsejüket kinyomjuk, és a leveshez vegyítjük.

A toast kenyeret megszabadítjuk a héjától, és a narancsok levével együtt a leveshez adjuk. Az egészet rúdmixerrel pépesítjük. Közben sózzuk, borsozzuk.

A félretett fokhagymagerezdeket felszeleteljük, és 1 evőkanál olajon megpirítjuk. A koriandert kevés kivételével felaprítjuk, a sonkát vékonyan felcsíkozzuk.

A levest tejszínnel felöntjük, felforraljuk, végül beleszórjuk a narancshéjat, a pirított fokhagymát, a sonkát és a felprított koriandert. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss