Elkészítés: A szárnyakat megtisztítjuk a pihéktől, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk.
Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük (ennyi paprikakrémtől enyhén csípős lesz, tehát aki csípősebbre szeretné, az több csípős paprikakrémet tegyen hozzá).
A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot, jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk (akár egész éjszaka is pihenhetnek a pácban a szárnyak).
Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
Tálaláskor krumplipürét vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!