Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns csirkeszárnyak II.

120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A szárnyakat megtisztítjuk a pihéktől, jól megmossuk, lecsepegtetjük, enyhén besózzuk.

Egy tálba öntjük az olajat, a balzsamecetet, a mézet, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket, majd jól összekeverjük (ennyi paprikakrémtől enyhén csípős lesz, tehát aki csípősebbre szeretné, az több csípős paprikakrémet tegyen hozzá).

A szárnyakat egy tepsibe egymás mellé helyezzük, ráöntjük a pácot, jó alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol befedje a szárnyakat. Legalább 1-2 órát ebben a pácban állni hagyjuk, de közben azért egyszer átforgatjuk (akár egész éjszaka is pihenhetnek a pácban a szárnyak).

Sütés előtt a szárnyak alá öntjük a fehérbort, majd alufóliával lefedjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 50 percig pároljuk, majd a fóliát levéve mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tálaláskor krumplipürét vagy ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

A bepácolt csirkeszárnyakat ízlés szerint grillen is megsüthetjük. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss