Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns csirkés-baconös tészta

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pikáns csirkés-baconös tészta elkészítéséhez a pennét a csomagoláson található előírás szerint lobogó, forró, enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A kockázott bacont egy serpenyőbe elkezdjük sütni, majd amikor már kezd pirulni, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt hozzákeverjük a húshoz és néhány percig pároljuk.
  3. A tabasco szószt és a darabolt paradicsomot hozzáadjuk a húshoz, felöntjük 1 dl vízzel és lefedve pároljuk 15-20 percig. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt.  Összeforraljuk, majd belekeverjük a kifőzött tésztát.
  4. A mozzarellát összevágjuk és hozzákeverjük a még forró csirkés tésztához, végül megszórjuk reszelt parmezánnal.

    Nézd meg videón, hogy készítheted el a pikáns csirkés-baconös tésztát:




Ezek is érdekelhetnek

Friss