Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns burgonyasaláta

MME MME
1 4.5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk. A megtisztított hagymát, a zöldhagymát és az uborkát szintén felkarikázzuk. A salátaöntethez a tejfölt kikeverjük a mustárral és a majonézzel, sóval, borssal ízesítjük, kicsi cukrot keverünk bele, és egy kevés uborka- vagy citromlevet öntünk bele. A mártást a zöldségekre öntjük, 2-3 órán át érleljük. Grillezett húsokhoz ajánlom, de finom pl. rántott hússal is.

Megjegyzés

Természetesen lehet benne variálni a hozzávalókat, tettem már bele főtt tojást is, tejföl helyett kefirt. - MME

Ezek is érdekelhetnek