Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns burgonya-édesburgonya krémleves indiai fűszerezéssel

5/5
30 perc
egyszerű
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam. A hagymát egészen finomra aprítottam, a burgonyát és az édesburgonyát felkockáztam. Egy kevés zöldséglevest felforraltam, ebbe dobtam a hagymakockákat, majd amikor újraforrt, hozzáadtam az édesburgonya- és a burgonyakockákat. Felöntöttem annyi levessel, amennyi kényelmesen ellepte, babérlevéllel, pirospaprikával, chilivel, garam masalával fűszereztem. 15-20 perc alatt puhára főztem, az elpárolgott levest folyamatosan pótoltam.

Mikor elkészült, hozzáadtam a tehinát, valamint a citromlevet. A babérleveleket eltávolítottam, a fazék tartalmát botmixerrel krémesre pürésítettem.

Azon melegében, kevés fűszerpaprikával meghintve tálaltam. Aki csípősebben szereti, növelheti a hozzáadott chili mennyiségét, aki még pikánsabban kedveli, adhat hozzá még egy kevés citromlevet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss