Elkészítés: A zöldségeket meghámoztam. A hagymát egészen finomra aprítottam, a burgonyát és az édesburgonyát felkockáztam. Egy kevés zöldséglevest felforraltam, ebbe dobtam a hagymakockákat, majd amikor újraforrt, hozzáadtam az édesburgonya- és a burgonyakockákat. Felöntöttem annyi levessel, amennyi kényelmesen ellepte, babérlevéllel, pirospaprikával, chilivel, garam masalával fűszereztem. 15-20 perc alatt puhára főztem, az elpárolgott levest folyamatosan pótoltam.
Mikor elkészült, hozzáadtam a tehinát, valamint a citromlevet. A babérleveleket eltávolítottam, a fazék tartalmát botmixerrel krémesre pürésítettem.
Azon melegében, kevés fűszerpaprikával meghintve tálaltam. Aki csípősebben szereti, növelheti a hozzáadott chili mennyiségét, aki még pikánsabban kedveli, adhat hozzá még egy kevés citromlevet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre