Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pikáns áfonyás káposztasaláta

default user icon
MME
30 perc
egyszerű
átlagos
1 adag

Elkészítés

1.

A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, a zöldséget finom szálasra vágjuk. Egy tálcán szétterítjük, majd alaposan besózzuk. Legalább 2 órán keresztül így pihentetjük.

2.

Az ecetet felforraljuk a borssal, az áfonyával és a reszelt gyömbérrel. 1 percig főzzük, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, végül leszűrjük.

3.

A káposztát leöblítjük, majd megszárogatjuk. Tiszta befőttesüvegbe töltjük, majd felöntjük a fűszeres ecettel. Celofánnal lefedjük, és a hűtőbe tesszük. Néhány napig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.

Ezek is érdekelhetnek

Friss