A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, félbevágjuk, a torzsáját kivágjuk, a zöldséget finom szálasra vágjuk. Egy tálcán szétterítjük, majd alaposan besózzuk. Legalább 2 órán keresztül így pihentetjük.
Az ecetet felforraljuk a borssal, az áfonyával és a reszelt gyömbérrel. 1 percig főzzük, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, végül leszűrjük.
A káposztát leöblítjük, majd megszárogatjuk. Tiszta befőttesüvegbe töltjük, majd felöntjük a fűszeres ecettel. Celofánnal lefedjük, és a hűtőbe tesszük. Néhány napig pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre