Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, majd megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.
Habosra keverjük a tojássárgáját a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót, majd alaposan kidolgozzuk.
Két részre osztjuk a tésztát, és mindkettőt kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretűre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd az egyik lapra ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával, és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (amikor elkezd pirulni a teteje, lefedjük fóliával, hogy nehogy megégjen).