Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a fahéjjal és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzá keverjük a pudingport.
A tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet, és alaposan kidolgozzuk a pitetésztát.
Két részre osztjuk. A tepsit szilikonos papírral befedjük. Egyik tésztacipót kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretre.
Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával és 3 óra hosszat pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk itt-ott. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, fóliát tegyünk rá, hogy meg ne égjen.
Nagyon finom, puha, omlós pite. Piskóta jellegű állaga van, elolvad a szádban, ha bele harapsz. Készítsétek el, szeretettel ajánlom mindenkinek. - ditti56