hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pihe-puha almás pite

120 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A töltelék hozzávalói:
  • 1,5 kg alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • 1 mk őrölt fahéj
  • 40 gramm vaníliás pudingpor
  • A tésztához:
  • 4 db tojás
  • 15 dkg margarin
  • 1 mk cukor
  • 0,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • 1 db felvert tojás

Elkészítés

  1. Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral, a fahéjjal és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzá keverjük a pudingport.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet, és alaposan kidolgozzuk a pitetésztát. Két részre osztjuk. A tepsit szilikonos papírral befedjük. Egyik tésztacipót kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával és 3 óra hosszat pihentetjük szobahőmérsékleten.
  3. Ezután felvert tojással lekenjük, villával megszurkáljuk itt-ott. 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük. Amikor kezd pirulni a teteje, fóliát tegyünk rá, hogy meg ne égjen. 

    A KLASSZIKUS RÁCSOSTÓL A MORZSÁSIG - TERÍTÉKEN A SOKSZÍNŰ ALMÁS PITE! >>> 

    A NAGYI ALMÁS PITÉJE - MINDENMENTESEN! >>>

ALMÁSPITE FALATOK >>>  

Megjegyzés

Nagyon finom,puha,omlós pite . Piskóta jellegű állaga van, elolvad a szádban, ha bele harapsz. Készítsétek el, szeretettel ajánlom mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss