Elkészítés: Egy keverőtálban keverjük el a sót a liszttel és a cukorral, az ujjunkkal morzsoljuk el benne a felkockázott hideg vajat. Apránként adjuk hozzá a jéghideg vizet, és egy villával dolgozzuk össze, hogy a tészta nehogy túlmelegedjen a kezünktől. Ha már összeállít a tészta, fóliába csomagolva tegyük a hűtőbe legalább 30 percre pihenni, mielőtt kinyújtanánk.
A töltelékhez a gyümölcsöket egy forralóedényben közepes lángon a cukorral, a keményítővel és a citrom levével forraljuk össze. Időnként kavargatva sűrítsük sziruposra. A tűzről levéve hagyjuk kihűlni, felhasználásig a hűtőben tároljuk.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra. A formázáshoz kb. 5-6 cm átmérőjű tetszés szerinti kerek/virág/szív alakú süteménykiszúrót is használhatunk. A formáktól függően páros számú formákat szúrjunk ki, hogy párosítható legyen.
A kiszúrt tésztákat fektessük sütőpapírral bélelt sütőlemezre, és pár percre tegyük be a mélyhűtőbe, hogy megszilárduljon a tészta, ha esetleg a formázástól megpuhult volna.
A töltelékből 1-1 púpos teáskanálnyit adagoljunk minden második tésztaformára, de ügyeljünk rá, hogy a széleire ne jusson. A közepébe helyezzük a nyalóka pálcikákat, és a tésztaformák párját helyezzük az előbbire. A széleit alaposan nyomkodjuk le, majd felvert tojással kenjük meg a tetejét, szórjuk meg cukorral – ez ropogós cukorréteget képez a süteményen.
Előmelegített 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.