Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pezsgős koktélok, mert megérdemeljük!

default user icon
MME
Szilveszter után húsvétkor isszuk a legtöbb pezsgőt, mert elegáns, ezért illik az ünnepi hangulathoz. A pezsgő könnyű, gyorsan a fejünkbe száll - és gyorsan ki is megy. Tudtátok, hogy minél hidegebb, annál kevésbé habzik?
a húsvéti kedvenc

Szilveszter után húsvétkor fogyasztjuk a legtöbb pezsgőt. A húsvéti ünnep eleganciáját emeli, ha ezzel a habzó itallal köszöntjük a locsolókat, mert a pezsgő a jólét és a gazdagság jelképe, de ma már elérhető áron kiváló minőségű buborékos italt vásárolhatunk a jeles alkalmakra.  

Pezsgőt, nem csak szilveszterkor

A magyarok az éves pezsgőfogyasztás legalább felét az év utolsó napján fogyasztják el, a többit pedig sátoros ünnepekkor: születésnapokon, névnapi összejöveteleken, pedig egy hétvégi reggeli is ünnepélyessé és vidámmá tehető egy pohár pezsgővel, vagy Mimóza koktéllal. A legtöbben az édes pezsgőket kedvelik, de szerencsére egyre nagyobb a rajongótábora a száraz fajtáknak is.

Az igazi pezsgő

Amit mi itthon iszunk az pezsgő vagy habzó bor, mely nemcsak az alapanyagok minőségében, de az érlelés idejében is eltér az igazi francia pezsgőtől. Az igazi champagne kizárólag a Párizstól 140 km-re fekvő Champagne környékén, különleges technológiával készül. Ma már itthon is hozzá lehet jutni - bár meglehetősen borsos áron - az igazi Champagne régióból származó pezsgőkhöz, sőt olyan különlegességekhez is, mint az aranyforgácsokkal díszített pezsgő, mely kitűnő ajándék például esküvőkre.

Gyümölcsös pezsgőkoktélok

A Mimóza az egyik legjobb brunch koktél, egy kis narancslé, pici Grand Marnier (narancslikőr), pezsgő, és máris kész. A másik híres pezsgő koktél a Kir, ez az egyik legnagyobb kedvencünk, a hozzá szükséges feketeribizli likőr, a cassis már itthon is sok helyen beszerezhető.

A pezsgő és eper párosítás már a Pretty Woman óta nagy kedvenc, az eper édessége gyönyörűen kihozza a pezsgő ízét.

Tavasszal kötelező a Testarosa, mely száraz pezsgő friss eperpürével, nyáron pedig a Bellini, mely szintén száraz pezsgővel és barackpürével készül. Tulajdonképpen bármilyen gyümölccsel készíthetünk pezsgőkoktélt, nagyon finom például pépesített ananásszal keverve.  

Pezsgő erősebben

Amerikai nőcis sorozatokban fordul elő a Flirtini koktél, melyben a pezsgőn kívül vodka, ananászlé is van. A Walesi herceg koktélban brandyt kell összekeverni cukorral, eperrel, citromlével majd felönteni pezsgővel. A Champoo koktélnál a pezsgőhöz nagyon kevés Amarettót és pár csepp citromlevet keverünk. Érdekes kombináció még Black Velvet, ami Guiness sör és pezsgő fele-fele arányú keveréke.

Bólék

A húsvét és a tavaszi-, majd a nyári kerti mulatságok legnagyobb slágere a bólé lehetne. Kár, hogy sokan csak szilveszterkor készítik! Az apróra vágott gyümölcsök, rövid italok és pezsgő kreatív keveréke rendkívül finom a friss gyümölcsöktől, sok jéggel igencsak jólesik a nyáresti partikon. A szó maga az angol bowl (tál ejtsd: ból) főnévből ered. Szóval vegyünk egy nagy tálat, kedvünk és ízlésünk szerint aprítsuk bele a gyümölcsöket, keverjünk hozzá jóféle italokat, de a pezsgőt csak tálalás előtt adjuk hozzá, vagyis időzítsük a pezsgést!

Kir Royal

Hozzávalók 1 pohárhoz:
9 cl száraz pezsgő
1 cl Creme de Cassis (feketeribizli likőr)

Elkészítés: Pezsgős kehelybe öntjük a likőrt, és felöntjük a jéghideg pezsgővel. A pohár szélét díszítjük.

Margaret Rose

Hozzávalók 1 pohárhoz:
2 cl Campari
1 cl Cinzano Dry
száraz pezsgő

Elkészítés: A Camparit és a száraz vermutot hosszú pezsgős kehelybe öntjük, s feltöltjük a jól behűtött pezsgővel.

Alkalmi fogások pezsgővel, pezsgőhöz itt! >>> 
5 klasszikus koktél férfiaknak! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss