Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pezsgős-epres pohárkrém

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A pezsgőt a cukorral, és a tojássárgájával vízgőz fölött habosítjuk, ügyelve, hogy 85 fok fölé ne menjen a hőmérséklete.
  2. Levesszük a gőzről és folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a zselatint, a limehéjat és a lime levét. Időnként megkavarva hagyjuk kihűlni. Ha már nem meleg, de még nem massza állagú, fellazítjuk a tejszínhabbal.
  3. A vízgőzre feltesszük a csokit olvadni. Belemártjuk az epreket, és kis gallért készítünk a fehércsokiból.
  4. A kekszmorzsához a hideg vajat elmorzsoljuk a cukorral, a lisztekkel, a lime reszelt héjával, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojással. A tésztát hűtőbe tesszük, és lehűtjük.
  5. A lehűlt tésztát tepsire reszeljük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.
  6. A pohár aljára teszünk a kekszmorzsából, rétegezzük a krémmel, megszórjuk újból kekszmorzsával, a tetejée pedig rátesszük a csokiba mártott epreket.

Nézd meg videón, hogyan készül a pezsgős-epres pohárkrém

 

Megjegyzés

Ide Süss! Cintia, a Mindmegette különdíjasának receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss