Az epres pohárkrém elkészítéséhez a zselatinokat hideg vízbe áztatjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A pezsgőt a cukorral, és a tojássárgájával vízgőz fölött habosítjuk, ügyelve, hogy 85 fok fölé ne menjen a hőmérséklete.
Levesszük a gőzről, és folyamatos kevergetés melett hozzáadjuk a zselatint, a limehéjat és levét. Időnként megkavarva elkezjük hűteni. Ha már nem meleg, de még nem massza állagú, kilazítjuk tejszínhabbal.
A vízgőzre feltesszüke a csokit olvadni. 29 fokosan belemárthatjuk az epreket, és kis gallért készítünk neki fehércsokiból.
A kekszmorzsához a hideg vajat elmorzsoljuk a száraz anyagokkal, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojással. A tésztát lehűtjük, majd egy tepsire reszeljük 180 C fokon 15-20 percig sütjük.
A pohár aljára teszünk a kekszmorzsából, majd rétegezzük rá a krémet, megszórjuk újból kekszmorzsával, a tetejée pedig rátesszük a csokiba mártott epreket.