hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pezsgős dinnyebólé

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A görögdinnyét félbe vágjuk, kimagozzuk, majd karalábévájóval kis gömböcskéket vájunk a húsából. A pezsgőt behűtjük.

Elkészítés: A dinnyegömböket megcsepegtetjük a citromlével, megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a likőrt, és óvatosan összekeverjük, majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. A lehűtött dinnyegolyókat szétosztjuk desszertes kelyhekbe, felöntjük a száraz pezsgővel, és azonnal tálaljuk. Kitűnő nyári desszert meleg napokra.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 155 kcal

Megjegyzés

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Fotó: Kerekes - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss