Előkészítés: A görögdinnyét félbe vágjuk, kimagozzuk, majd karalábévájóval kis gömböcskéket vájunk a húsából. A pezsgőt behűtjük.
Elkészítés: A dinnyegömböket megcsepegtetjük a citromlével, megszórjuk a porcukorral, ráöntjük a likőrt, és óvatosan összekeverjük, majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. A lehűtött dinnyegolyókat szétosztjuk desszertes kelyhekbe, felöntjük a száraz pezsgővel, és azonnal tálaljuk. Kitűnő nyári desszert meleg napokra.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 155 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre