Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pezsgős csirke egészben sütve

MME MME
> 90 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk. Tepsibe tesszük, a tetejére vajdarabkákat morzsolunk. Mellé rakjuk a karikára vágott répát és hagymát.
  2. A csirkét félpuhára sütjük, majd áttesszük egy lábasba. A sütésből visszamaradt lébe beleöntjük a bort és a pezsgőt, majd az egészet a csirkére öntjük, és fedő alatt puhára pároljuk.
  3. A csirkét kivesszük, a levét felöntjük a tejszín felével, és sóval, borssal ízesítjük. A tűzről levéve beleöntjük a maradék tejszínnel összekevert tojássárgáját, majd finomszűrőn átszűrjük. A mártást a feldarabolt csirkére öntjük. Köretként vajas metéltet adunk hozzá.

BACONOS-SAJTOS RAKOTT CSIRKEMELL>>> 

NEM LEHET ABBAHAGYNI CSIRKEMELL>>> 

FŰSZERES RÁNTOTT CSIRKECOMBOK EXTRA ROPOGÓS PANÍRBAN>>> 

Megjegyzés

Morva Lászlóné receptje - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss