Az egyik citromot megmossuk, megtöröljük, a héját lereszeljük. A cukrot és a citromhéjat 3 dl vízbe szórjuk, gyakori kevergetés mellett felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. Mindkét citrom levét kifacsarjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A cukorszirupot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal és a citromlével, majd egy tálba öntve legalább 1 órára a hűtő fagyasztórekeszébe tesszük.
Átkeverjük, aztán fél óráig dermesztjük, majd megint átkeverjük és visszahelyezzük.
Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit felengedni, meglocsoljuk pezsgővel, és így kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre