hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pezsgőkrémes torta

90 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 2 tojás
  • 2 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • citromlé
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 5 dl pezsgő
  • 20 dkg porcukor
  • 1 zöld citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál tejszín ízű pudingpor
  • 5 dl tejszín
  • 10 g zselatin
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • zöld citrom vagy marcipán

Elkészítés

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és a sóval kemény habbá verjük, belekavarjuk a tojássárgáját, a citromlével felfuttatott sütőport, majd a lisztet, a darált diót és a kakaót.

Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a cukrot kissé megpirítjuk (karamellizáljuk), felöntjük 2 dl pezsgővel, kissé összefőzzük, amíg a cukor elolvad.

A maradék pezsgőt elkavarjuk a zselatinnal és a pudingporral, majd a szirupba belekavarjuk, és krémesre főzzük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd belekavarjuk a langyos pudingkrémet és a citromhéjat.

A krémet a kihűlt tortára simítjuk, majd hideg helyre tesszük, amíg a krém megdermed. Tejszínhabbal, zöld citrommal és marcipánvirágokkal díszítjük.

A receeptet és a fotót Manoka0811 küldte. Köszönjük!

Megjegyzés

: Én zöld citrom helyett csak sima citromot használtam és úgy is nagyon finom ! :) - manoka0811

Ezek is érdekelhetnek

Friss