Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes zöldborsóleves nokedlival

MME MME
40 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Leveses fazékban olajat hevítünk, majd ráöntjük a fagyott zöldborsót, és addig kevergetjük, amíg felolvad kissé.
  2. Ekkor meghintjük szódabikarbónával, keverünk rajta egy-kettőt, megsózzuk, és pár perc alatt félpuhára pároljuk a zöldborsót.
  3. Hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet, párat keverünk rajta, majd felöntjük forró vízzel, megcukrozzuk, és egy tisztított fej vöröshagymát beletéve, 25-30 percig, közepes lángon megfőzzük.
  4. A nokedlihez, a tojást összekeverjük a liszttel, majd a még lobogva forró levesbe szaggatjuk.
  5. A tűzhelyről a levest levéve fél órán pihentetjük, és utána tálaljuk.

NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A PETREZSELYMES ZÖLDBORSÓLEVES

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss