Petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.

Egy edényben, olajon, megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a tarját, majd a babot, s babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni. Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, felrottyantom.

Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá petrezselymet.

Megjegyzés

Bár mélyhűtött zöldbab télen is elérhető, a zöld, vagy sárgabab mégis csak a nyár étele. A paszulyt inkább télen tegyük a fazékba. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss