Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Petrezselymes krumpli csőben sütve

5/5
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat meghámoztam, uborkagyalun hajszálvékonyra szeleteltem. A petrezselyemzöldet közepesen finomra aprítottam. A tejszínt a sóval, némi borssal és a rozmaringgal alaposan elkevertem.

A vaj kétharmadával nagyon becsületesen megkentem egy tűzálló tál alját és peremeit, a maradék vajat félretettem. A krumplikarikák felét beleszórtam a sütőedénybe, meghintettem a petrezselyem felével, majd megismételtem a rétegezést. Nagyon fontos, hogy maximum 2 cm vastag legyen csupán a rétegezés, hogy rendesen átsüljön a krumpli, érdemes tehát megfelelő méretű edényt választani a sütéshez.

A fűszeres tejszínnel meglocsoltam az előkészített sütőtál tartalmát, majd a maradék vajjal megszórtam tetejét, és némi borssal is fűszereztem – ez akár el is maradhat, ha gyerekek is fogyasztják majd a fogást.

190 fokos sütőben 20 percig sütöttem.

Közben lereszeltem a sajtot. A félpuhára sült krumpli tetejére szórtam a sajtot, és további 10-12 percre visszatoltam a sütőbe. Ennyi idő alatt ez a mennyiség tökéletesre sül. A krumplik szépen puhára sülnek a fűszeres tejszínben, a tetejére ráolvad, és kissé megpirul a sajt.
Azon melegében tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek

Friss