Petrezselymes csirkemell babérlevéllel

45 perc
egyszerű
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A töltelékhez összedolgozzuk a zsemlemorzsát a sajtkrémmel, a finomra vágott petrezselyemmel, a vajjal és 1 ek olajjal. A megtisztított csirkemellekbe 1-1 kis zsebet vágunk hosszú pengéjű késsel, a nyílásba kanalazzuk a tölteléket, majd a rést fogpiszkálóval rögzítjük.
  2. A megmaradt olajat felforrósítjuk, és a melleket megpirítjuk rajta a bőrös felükkel lefelé. Megfordítjuk, megpirítjuk a másik oldalukat is, majd lefedve 4-5 percig pároljuk. 
  3. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a finomra vágott hagymát. Hozzákeverjük a mustárt, a bort és az alaplevet. A mártásba tesszük az elősütött csirkemelleket, felforraljuk, majd lefedjük. 10–12 percig főzzük. 
  4. Hozzáadjuk a tejszínt és a babérlevelet, majd kis lángon az egészet további 5 percig forraljuk. Végül meghintjük a finomra vágott petrezselyemmel, és ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.

Ezek is érdekelhetnek