1.
Ha sok szép petrezselyemzöldünk van, jól megmossuk és összeaprítjuk, a jégkockatartót megtöltjük vele, és engedünk rá vizet, majd a fagyasztóba tessszük. Ha megfagyott, kitördeljük belőle a petrezselyemkockákat zacskóba tesszük, és így tesszük vissza a fagyasztóba. Levesekbe, burgonyára használjuk, olyan, mintha frissen vágtuk volna össze.
2.
Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!
3.
A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.