Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hozd ki a legjobbat a zöldfűszerekből! 3 kipróbált tipp

Új sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
1.

Ha sok szép petrezselyemzöldünk van, jól megmossuk és összeaprítjuk, a jégkockatartót megtöltjük vele, és engedünk rá vizet, majd a fagyasztóba tessszük. Ha megfagyott, kitördeljük belőle a petrezselyemkockákat zacskóba tesszük, és így tesszük vissza a fagyasztóba. Levesekbe, burgonyára használjuk, olyan, mintha frissen vágtuk volna össze.

2.

Magunk is készíthetünk házi ételízesítőt: vegyünk a piacon friss leveszöldségből több csomaggal, majd daráljuk le. Tegyük kifertőtlenített csavaros üvegekbe, adjunk hozzá sót, ez tartósítani fogja. Felhasználáskor figyeljünk a benne lévő plusz sómennyiségre!

3.

A petrezselyem-, lestyán- és zellerlevelet szárítás után összekeverem, így teszem zárható üvegbe. Ezt a keveréket minden töltelék húshoz használom (fasírozott, töltött paprika, töltött csirke), valamint a zsemlyegombóc galuskájába is szórok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss