Elkészítés: 1. A pulykamellet kisujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval és borssal meghintjük, félretesszük, míg elkészitjük a pesztót.
2. Ehhez a fenyőmagot serpenyőben, mindenféle zsiradék nélkül kissé megpirítjuk. Hűlni hagyjuk, majd a bazsalikommal, a megtísztitott fokhagymával, az olajjal és a parmezánnal turmixoljuk. Nem kell pürének lennie, egy kicsit maradhat darabos. Sózzuk.
3. Az olajat egy nagy serpenyőben megforrósitjuk. A pulykahúst 1 evőkanál liszttel összeforgatjuk, majd az olajon 4-5 perc alatt megpirítjuk. A maradék lisztet a borral, a főzőtejszínnel és a pesztóval összekeverjük, a pirított pulykára öntjük, kevergetve pár percig főzzük, így a leve mártásszerűen besűrűsödik.
4. Párolt rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre