Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Percről-percre közvetíti a SuliLife.hu a matekérettségit

default user icon
MME
Kövesse a SuliLife.hu-val hétfőtől a 2021-es írásbeli érettségi vizsgákat! Tanácsokkal, szabályokkal és megoldásokkal jelentkeznek.

Kattints ide, és kövesd percről-percre a mai matematika írásbeli érettségi minden pillanatát! 

A SuliLife középiskolai portál folyamatosan frissülő cikkekkel és a megoldásokkal kíséri végig a matek érettségit is. A három kiemelt tárgy közül idén is a matematika a második, amiből mindenkinek vizsgáznia kell. Szinte minden évben ez az a vizsgatárgy, melytől a legtöbb diák a legjobban tart.

Az érettségizők május 4-én, reggel 9 órakor kezdték meg kidolgozni a 2021-es matematika érettségi feladatsorát. A teljes vizsgasor megoldására összesen 180 percük, azaz 3 órájuk van. Az Oktatási Hivatal adatai alapján idén 68037 fő tesz középszintű, és 5350 fő tesz emelt szintű érettségit. A vizsgaidőszakban összesen 72303 végzős középiskolás érettségizik.

A SuliLife középiskolai portál eddig is rengeteg tanácsot, oktatóanyagokat, teszteket és videós magyarázatokat jelentetett meg, hogy a diákokat segítse a felkészülésükben, az érettségi napján pedig percről-percre közöl majd minden fontos információt!

Az érettségin elsőként egy 45 perces feladatsort kell kitölteniük a vizsgázóknak. Itt 12 rövid matematikai feladatot kell megoldaniuk, tetszőleges sorrendben. Ebben a vizsgarészben összesen 30 pont szerezhető meg. Ezt követően, a második részben következnek a hosszabb, részletesebb kifejtést igénylő feladatok. Ebben az első hármat kötelező megoldaniuk, azonban az utolsó három feladat közül egyet tetszés szerint kihagyhatnak.

Márton Viktor TikTokker, aki azzal tett rendkívüli népszerűségre szert, hogy egy perc alatt old meg könnyen és érthetően bonyolult matematikai feladatokat, a SuliLife-fal közösen azonnal az érettségit követően jelentkezik a feladatok nem hivatalos megoldásával, és videóban azok magyarázatával, így érdemes figyelni az oldalt. Viktor szerint az érettségi időszakában az a legnehezebb, hogy pozitívan álljunk a világhoz, és belássuk, hogy nem az életünk múlik rajta. A feladattípusok közül úgy véli, hogy a legtöbb diák leginkább a koordinátageometriától és a valószínűségszámítástól retteg.

A matematika érettségi hivatalos megoldásait május 5-én reggel teszi közzé az Oktatási Hivatal. Az érettségi vizsga eredményéről kiállított dokumentumokat az érettségi jelentkezést fogadó intézményben az eredményhirdető értekezleten adják át a vizsgázóknak. Az eredményhirdető értekezlet időpontját és helyszínét az érettségi jelentkezést fogadó intézmény határozza meg.

ÍME A 2021-ES MAGYARÉRETTSÉGI FELADATOK ÉS MEGOLDÁSAIK >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss