Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Peperonata (olasz szegény lecsó)

MME MME
4.3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A paradicsomot megmossuk, néhány percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjait eltávolítjuk, kisebb darabokra vágjuk. A bazsalikom- és petrezselyemleveleket leöblítjük, felaprózzuk.
  2. A vaj és az olaj keverékében üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, lefedjük, és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sütjük-sűrítjük.
  3. Friss bazsalikom- és petrezselyemlevelekkel, valamint pár szem kapri- és olívabogyóval tálaljuk (utóbbi elhagyható, a hagyományos recept szerint ugyanis nem kerülnek az ételbe). Melegen és hidegen egyaránt kitűnő. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss