Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hatalmas baj történt a magyar Pepcóval, nagy veszteség érte őket

Filmbe illő mindaz, ami a magyar Pepcóval történt. A népszerű kiskereskedelmi lánc magyar leányvállalata adathalász támadás áldozata lett és közel hatmilliárd forintot loptak el tőlük a hackerek.

A Pepco az egyik legnépszerűbb kiskereskedelmi lánc hazánkban, melynek közel 250 boltja van szerte az országban. Ruhákat, játékokat, háztartási kiegészítőket és lakásdekorációs tárgyakat kínálnak meglehetősen jutányos áron. Habár a Pepco Magyarországon népszerű, pont nemrég érkezett a meglepő hír, hogy az anyavállalat súlyos döntést hozott, és kivonulnak Ausztriából.

A Pepco rövid időn belül ismét bekerült a hírekbe, és ezúttal egy kellemetlen téma miatt. A Pepco magyar leányvállalatától ugyanis elloptak közel hatmilliárd forintot – számolt be a hírről a Reuters. A cég közleménye alapján adathalász támadás áldozatai lettek és elvesztettek mintegy 15 millió eurót, és hiába zajlik a vizsgálat és a nyomozás, jelenleg még nem lehet megmondani, hogy az elbukott pénzt vissza lehet-e szerezni. A cég azonban leszögezte, hogy az incidens nem érintette sem a vevők, sem a beszállítók, sem a személyzet személyes adatait, bizalmas információkat.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss