Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 tipp, hogy kereshetünk pénzt nyugdíj mellett

Az infláció okozta drágulás érzékenyen érinti a nyugdíjasokat, így nem meglepő, hogy egyre többen keresnek munkát. Tileczky-Szokol Bianka, az euJobs HR-Group koordinációs csoportvezető helyettese elárulta, milyen munkákat vállalhatunk nyugdíj mellett.

Figyeljük a szarkákat

Ha jó kondícióban vagyunk, biztonsági őrként elhelyezkedhetünk élelmiszer- és ruhaüzletekben, múzeumi teremőrként, de végezhetünk járőrszolgálatot is, továbbá parkoló ellenőrzést, rendezvények felügyeletét. Elengedhetetlen az éberség és a jó megfigyelőkészség.

Csomagolni mindig jó

Ha nem rettenünk meg a monoton munkától, a karácsonyi időszakban jellemzően két műszakban is van lehetőség egyes üzletek és webshopok raktárában csomagok összeállítására, de jelentkezhetünk szaloncukor-csomagolásra is.

Vérében van a vezetés

Legyen szó akár áruk, csomagok, netán ételek vagy élelmiszerek szállításáról, sofőrökre mindig szükség van. Alapkövetelmény a vezetői engedély megléte, és futárként előny a saját autó. A legtöbb cégnél 1-2 éves tapasztalatra és erkölcsi bizonyítványra is szükség van.

Kisegítő a hétköznapokban

Nézzünk körül a bolti munkák ajánlatai között is. Kisebb kisegítői munkákat, például ruhahajtogatást, vállfázást, leltározást akár egy napra is vállalhatunk. Pénztáros munkakörben minimum 4 órában keresnek munkaerőt, így ez csak akkor jöhet szóba, ha szabadok a hétköznapjaink.

Mosoly a sikerhez

Kiszámíthatatlan a szabadidőnk, de időnként mégis szívesen kimozdulnánk? Jelentkezzünk hostessnek! Ilyen munka például a termékminták kóstoltatása, rendezvényeken regisztráltatás, animátorkodás, karszalagozás, vendégek fogadása. A legfontosabb a mosolygós személyiség és a jó kommunikációs készség.

Segítő kéz a háznál

Ha szeretünk kertészkedni, ellátni a ház körüli teendőket, akkor gondnokként is vállalhatunk munkát óvodákban, iskolákban. Jó, ha van karbantartói tapasztalatunk, legtöbbször kisebb üzemben tartói feladatokat is el kell látnunk.

Otthonról kényelmesen

Az irodai munkákhoz hasonlóan a telefonos munka is könnyen tanulható, de elvárás a felhasználói szintű számítógépes ismeret. A feladat többek között piackutatás, értékesítés és különböző felmérések készítése.

Patyolattiszta otthon

A rugalmas munkaidő miatt a takarítás az egyik legjobb hosszútávú pénzkereseti lehetőség. Jellemzően hotelekbe, irodákba lehet elhelyezkedni, de ma már a magánszemélyek is gyakran keresnek megbízható takarítót az otthonuk rendszeres tisztán tartására.

Étkezést is biztosítanak

Konyhai kisegítőként hétvégén is vállalhatunk műszakot. A legtöbb helyen a napi étkezést is biztosítják, így ezen is spórolhatunk. Ahogyan a termékkóstoltatásnál, úgy ennél a munkakörnél is szükséges az egészségügyi kiskönyv és negatív tüdőszűrő lelet.

Még több spórolós tippet találsz ez e heti Fanny magazinban!

További tippek takarékoskodáshoz:

Ezek is érdekelhetnek

Friss