Penne tejszínes-gombás csirkeraguval

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A vizet felforraljuk, azután sót teszünk bele, majd kifőzzük a penne tésztát.

A bacont vékony csíkokra vágjuk, és egy kis olajban üvegesre sütjük. A csirkemellett apró falatkákra vágjuk, rátesszük a félig megpirult szalonnára, és fedő alatt még 8-10 percig pároljuk, időnként megkavarjuk.

Felszeleteljük a gombát, azt is hozzátesszük, addig pároljuk, amíg a gomba megfonnyad, kiereszti a levét. Ekkor belepréseljük a fokhagymát, megszórjuk egy kis bazsalikommal, oregánóval, ízesítjük sóval.

Amikor már minden jól összepárolódott, ráöntjük a tejszínt, és ezzel is főzzük még körülbelül 10-15 percig.

A tésztát tányérokra szedjük, a tejszínes szószt ráöntjük, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss