hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pelmenyi- orosz derelye

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető

Elkészítés

1.

30 dkg lisztet egy tálba szitálunk, egy csipet sóval együtt. Hozzáadunk 1 db tojást és 1,3 dl vizet. Alaposan összekeverjük, majd egyenletes állagú tésztává dolgozzuk. Folpackba csomagoljuk, és 30 percig pihentetjük.

2.

20-20 dkg darált sertés- és marhahúst összevegyítünk, és addig keverjük, amíg ragadós nem lesz. 1 db tojást, 4-6 ek hideg vízzel kikeverünk, majd apránként a húsmasszához adjuk.1/2 csokor petrezselyemzöldet felaprítunk, a felét a húsmasszába dolgozzuk,  1 fej finomra aprított hagymával és 2 ek zsemlemorzsával együtt. Sózzuk, borsozzuk.

3.

Kinyújtjuk a tésztát, 5 cm-es köröket szúrunk ki belőle, elosztjuk rajtuk a húsos tölteléket, felverünk 1db tojást, és megkenjük vele a tésztaszéleket. Félbe hajtjuk a töltött tésztákat, és összenyomkodjuk a széleiket, majd a két végét egymáshoz csípjük.

4.

A derelyéket forrásban levő, sós vízbe dobjuk,10 percre. Óvatosan kiemeljük, és csepegtessük le. Felaprítunk 2 ek sertéstöpörtyűt. A pelmenyit tányérokra adagoljuk, és rászórjuk a töpörtyűt és a megmaradt petrezselymet.Tejfölt kínálunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss