Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozom, ha nem elég nedves, tejet, ha túl ragadós, lisztet adok hozzá addig, amíg rugalmas, de nem ragadós tészta lesz.
A hagymát nagyon finomra vágom, de nem darálom, kis olajon megfuttatom, majd hozzáadom a megfűszerezett húshoz.
A tésztát késhegynyire nyújtom, pogácsa- vagy fánkszaggatóval kiszúrom (ha nincs, derelyevágóval vagy pizzavágóval 5x5cm-es négyzeteket vágok). Kevés húst rakok a formák közepére, vizes kézzel alaposan összenyomkodom.
Lobogó sós vízbe kevés olajat teszek, majd beleteszem a kész táskácskákat, egyszerre csak 5-8 darabot. Amint feljön a víz tetejére, kiszedem, lecsöpögtetem. Ha kész, az összeset újra átfőzöm picit, lecsöpögtetem, majd olvasztott vajon megfuttatom.
Garsicával, annak hiányában bármilyen erős mustárral, tejföllel tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre