Peller Anna mindig nagy hangsúlyt fektetett a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és amióta családja van, még inkább odafigyel, hogy mindig kerüljön az asztalra valamilyen tejes finomság is.
A csontok egészséges fejlődéshez mindenki számára elengedhetetlen a fehérjében, kalciumban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás. Ami bizonyos életszakaszokban, például gyerek-és kamaszkorban még az átlagosnál is fontosabb.
„Túlzás nélkül állíthatom, igazi tejrajongó család vagyunk. Miki odavan a sajtokért, de nálam sem telik el úgy nap, hogy ne egyek vagy igyak valami tejterméket. Ez talán a gyerekkoromig vezethető vissza: a mamánál rendszeresen indult úgy a reggel, hogy bebújtam mellé az ágyba, és ott ittam meg az általa készített világbajnok kakaót” – kezdte Peller Anna.
„A mai napig emlékszem az ízére, és most már édesanyaként is fontos, hogy jó minőségű, hazai és ellenőrzött alapanyagokat használjak én is a konyhában. Így nemcsak garantáltan jóízű finomságokat készíthetek, de hozzájárulok a család egészséges táplálkozáshoz is. Ha például valamilyen desszerttel szeretnék kedveskedni nekik, akkor Annabella kedvenc tejberizsével garantált a siker. Mikivel együtt elképesztően édesszájúak, és a kedvencüket mindig az évszakhoz igazítva variálom” – tette hozzá Anna.
Annabella kedvence, tejberizs „Peller” módra
Hozzávalók:
2,5 dl rizs
2,5 dl tej
2 dl tejszín
2,5 dl víz
4 ek méz
20 dkg málna vagy áfonya
Elkészítése:
Főzzük meg a rizst a tejben és a vízben, és amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a mézet és a tejszínt is. Így még krémesebb, lágyabb állagot kapunk. Ha elkészült, hagyjuk állni fél órát. Ezután szedjük ki tálkákba, és bolondítsuk meg idénygyümölccsel, majd körülbelül 1 órára tegyük be a hűtőbe.