Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Peller Anna elárulta kedvenc receptjét: ezt készíti férjének és kislányának

default user icon
MME
Tejbegríz, vanília puding, kakaó, tejberizs, és túrós palacsinta. Mint ahogy a gyerekek általában, gyakorlatilag nincs olyan, amit Peller Anna kislánya, Annabella ne szeretne közülük. Anna szerint ebben is férjére, Mikire ütött… A tejberizs az abszolút kedvenc, ami akkor a legjobb, ha anya készíti.

Peller Anna mindig nagy hangsúlyt fektetett a kiegyensúlyozott táplálkozásra, és amióta családja van, még inkább odafigyel, hogy mindig kerüljön az asztalra valamilyen tejes finomság is.

A csontok egészséges fejlődéshez mindenki számára elengedhetetlen a fehérjében, kalciumban és ásványi anyagokban gazdag táplálkozás. Ami bizonyos életszakaszokban, például gyerek-és kamaszkorban még az átlagosnál is fontosabb.

„Túlzás nélkül állíthatom, igazi tejrajongó család vagyunk. Miki odavan a sajtokért, de nálam sem telik el úgy nap, hogy ne egyek vagy igyak valami tejterméket. Ez talán a gyerekkoromig vezethető vissza: a mamánál rendszeresen indult úgy a reggel, hogy bebújtam mellé az ágyba, és ott ittam meg az általa készített világbajnok kakaót” – kezdte Peller Anna.

„A mai napig emlékszem az ízére, és most már édesanyaként is fontos, hogy jó minőségű, hazai és ellenőrzött alapanyagokat használjak én is a konyhában. Így nemcsak garantáltan jóízű finomságokat készíthetek, de hozzájárulok a család egészséges táplálkozáshoz is. Ha például valamilyen desszerttel szeretnék kedveskedni nekik, akkor Annabella kedvenc tejberizsével garantált a siker. Mikivel együtt elképesztően édesszájúak, és a kedvencüket mindig az évszakhoz igazítva variálom” – tette hozzá Anna.

Annabella kedvence, tejberizs „Peller” módra

Hozzávalók:

2,5 dl rizs
2,5 dl tej
2 dl tejszín
2,5 dl víz
4 ek méz
20 dkg málna vagy áfonya

Elkészítése:

Főzzük meg a rizst a tejben és a vízben, és amikor már majdnem kész, adjuk hozzá a mézet és a tejszínt is. Így még krémesebb, lágyabb állagot kapunk. Ha elkészült, hagyjuk állni fél órát. Ezután szedjük ki tálkákba, és bolondítsuk meg idénygyümölccsel, majd körülbelül 1 órára tegyük be a hűtőbe.

VÉGRE VISSZATÉR A SZTÁRSÉF! KULISSZATITKOK AZ ÚJ ÉVADRÓL >>> 
ÍME STEINER KRISTÓF MENÜJE, AMIT MOST TE IS MEGKÓSTOLHATSZ! >>> 
14 SZTÁR, AKIRŐL NEM IS GONDOLTAD VOLNA HOGY ÉTTERME VAN! >>> 
NÁDAI ANIKÓ ELÁRULTA, MIVEL DOBJA FEL A FÉRJE ESTÉIT! VIDEÓ! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss