Péksuli

Péksuli Szabival: tökéletes sós vajas tészta kiflihez, zsömléhez, csigához

A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg most velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! A Péksuli első óráján terítéken a kiflik, a zsemlék és a csigák!
Hozzávalók a medvehagymás-sonkás-mozzarellás csigához:

(6 db csigához)
35 dkg vajas kelt alaptészta
8 levél medvehagyma, felaprítva
4-6 szelet sonka
10 dkg mozzarella

Hozzávalók a mozzarella-olívabogyós csigához :

(6 db csigához)
35 dkg vajas kelt alaptészta
10 dkg mozzarella sajt
12 dkg zöld és fekete magozott olívabogyó, apróra vágva

Hozzávalók az aszalt paradicsomos stanglihoz/kiflihez:

(6 db kiflihez)
50 dkg vajas kelt alaptészta
20 dkg aszalt paradicsom

Hozzávalók a császárzsemléhez:

(5 db 8 dkg-s zsömléhez)
40 dkg vajas kelt tészta

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.