Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pekingi kacsa

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 db pecsenye kacsa
  • 3 kanál méz
  • 3 kanál borecet
  • 2 kanál pálinka
  • 2 csokor újhagyma
  • 1 uborka
  • 12 mandarinpalacsintához:
  • 25 dkg liszt
  • 1 pohár forró víz
  • olaj
  • A szószhoz:
  • méz ketchup
  • szójaszósz
  • erős paprika

Elkészítés

Elkészítés: A kacsát 5 percig főzzük forró vízben, majd öblítsük le hideg vízzel, hagyjuk kihűlni.

2 deci forró vízbe tesszük a mézet, a borecetet, a pálinkát, s ezzel az oldattal bekenjük a kacsát, majd 1 éjszakát hűvös helyen tartjuk, ha lehet, lógatva.

Másnap sütőben sütjük rácson, saját levével locsolgatva, forgatva, hogy egyenletes piros legyen.

A hagymát és az uborkát kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, majd vékony csíkokra szeleteljük. A kacsa bőrét és húsát is 5-7 cm-es csíkokra metéljük, s tálra halmozzuk.

Egy csészében szószt keverünk mézből, ketchupból, szójaszószból, esetleg némi erős paprikát is tehetünk bele.

A mandarinpalacsinta elkészítése a következő: 25 dkg lisztet elkeverünk 1 pohár forró vízzel, majd 10 percig letakarva pihentetjük.
A tésztából hengert gyúrunk, majd centis darabokat vágunk, megolajozzuk, egymásra helyezünk kettőt, s így nyújtjuk ki nyújtófával kb. 15 cm-es korongokra. Forró lapon mindkét oldalán 1-1 percig sütjük, majd szétválasztjuk a rétegeket, s melegen tartjuk. A sütőedényt nem kell kizsírozni.

Tálalásnál minden az asztal közepére kerül, s mindenki maga készíti el a palacsintákat oly módon, hogy egy palacsintára tesz a húsból, a bőrből, majd a szószba mártott hgymából, uborkából, összegöngyöli, s lehet falatozni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss