Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Maradékmentés: 4 isteni recept, ami szikkadt péksütivel a legjobb!

default user icon
MME
Megszikkadt a péksütemény? Ne dobd ki! Készíts belőle édes vagy sós bundázott fogást reggelire vagy vacsorára! Süsd meg velünk az alábbi recepteket, és lakasd jól az egész családot!

A néhány napos péksüteményt össze sem lehet hasonlítani friss társaival. Ugyanakkor nem érdemes kidobni a megszikkadt darabokat, hiszen egy kis kreativitással új ételt varázsolhatsz belőle! Egyedül arra vigyázz, hogy csak azokkal a pékárukkal kísérletezz, amik még nem kezdtek el penészedni. Sokan azt gondolják ugyanis, hogy elég a penészes kenyér héját levágni, a belseje még felhasználható. Pedig a penészgombák az élelmiszerek mélyebb rétegeibe is behatolnak, és elfogyasztva allergiás reakciókat, hányást, légzési nehézségeket, bőrpanaszokat okozhatnak. Nem éri meg kockáztatni!

Banános-csokis

Felszeletünk 4 db banánt. 4 szelet pirított fehér toastkenyeret megkenünk mogyoróvajjal vagy csokoládékrémmel, ráhelyezzük a banánokat, majd egymásra tesszük. A tornyot egy újabb szelet toastkenyérrel zárjuk.  Kissé összenyomjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Lekváros-tejszínes

Kikeverünk 2 db tojást 150 g cukrozatlan habtejszínnel és 1 tasak vaníliás cukorral. A maradék zsemlékből levágunk 8 szeletet, mindegyiket megkenjük eper- vagy meggylekvárral, majd kettesével összetapasztjuk. Megforgatjuk mindet a tejszínes tojásban, és 3 dkg felforrósított vajon megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Olaszos

Felvágunk 8 szeletre 1 db nagy méretű mozzarellát. Elosztjuk 4 szelet kenyéren, rászórunk 1-1 tk aprított bazsalikomot és 1 ek feldarabolt szárított paradicsomot. Mindegyiket befedjük egy üres kenyérszelettel. Elhabarunk 2 db tojást sóval, borssal és egy kevés olasz fűszerkeverékkel ízesítve. Beleforgatjuk a szendvicseket, és forró olívaolajban kisütjük.

 

Sajtos

4 szelet margarinnal vékonyan megkent toastkenyérre 1-2 közepesen vastag szelet ementáli sajtot teszünk. Befedjük mindet 1-1 szelet kenyérrel, és beleforgatjuk 2 db elhabart, sóval, borssal ízesített tojásba. Egy kevés olajon kisütjük a szendvicseket.

A LEGFINOMABB HÚSVÉTI MARADÉKMENTŐ: MÁGLYARAKÁS KALÁCSBÓl >>> 
ÍGY LESZ A MARADÉK KENYÉRBŐL CSÚCSKAJA: SONKÁS-SZALÁMIS KENYÉRPIZZa >>> 
MEDDIG EHETŐ A LEJÁRT ÉLELMISZER? ITT A NÉBIH VÁLASZa >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss