Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pehelykönnyű túrós pite

MME MME
7 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás ( sárgája )
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • élesztő
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg tehéntúró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás ( fehérje )
  • 1 ek liszt

Elkészítés

  1. Habosra verüjük a tojássárgáját a vajjal, hozzáadujk a tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, és az egyiket kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy tepsit.
  2. A töltelékhez áttörjük a túrót, simára keverjük a  porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a mazsolát, a citrom lereszelt héját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét és a lisztet.
  3. A tésztával kibélelt tepsibe öntjük, és a másik tésztacipót kinyújtva befedjük vele a túrókrémet. Körülbelül 3 óráig pihentetjük, majd 180 fokos sütőbe helyezzük kb. 30 percre. A sütőből kivéve, tetejét még melegen porcukorral hintjük meg, kockára vágva tesszük tálra.

MÉG TÖBB PITE RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss