Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, a citrom héjával, a mézzel és a tejföllel, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál réteslisztet, a mákot, és óvatosan a felvert tojások habját.
A tésztához felfuttatjuk az élesztőt kevés tejjel, kikeverjük a tojások sárgáját a margarinnal, kevés sóval, és hozzáadjuk a lisztet.
Kétfelé osztjuk a tésztát, és kikent tepsibe nyújtjuk a felét, majd a tölteléket közéje öntjük, és beborítjuk a másik tésztalappal. Így kelesztjük 2 órát, majd a tetejét villával megszurkáljuk, és megsütjük.
Sütés után porcukorral szórjuk le.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre