Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pehelykönnyű krumplis pogácsa

90 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. A burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet egy nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
  2. Krumplinyomón áttörjük a langyos krumplit, és a sós-zsíros liszttel jól összekeverjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, jól összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg duplájára nem dagad.
  3. A tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük. Pihentetjük 10 percig, ezután előmelegített sütőben szép barnára sütjük.

A legfinomabb VENDÉGVÁRÓ POGÁCSÁK >>> 

11 GYORS ÉS FINOM POGÁCSA KELESZTÉS ÉS HAJTOGATÁS NÉLKÜL! >>> 

A PILLEKÖNNYŰ, A VILLÁMGYORS VAGY AZ ELRONTHATATLAN: A 11 LEGJOBB SAJTOS POGÁCSA RECEPT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss