Pehelykönnyű krumplis pogácsa

55 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A krumplis pogácsa elkészítéséhez a tejet a cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  2. Közben a burgonyát kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. A lisztet nagyobb keverőtálba öntjük, megsózzuk, és elmorzsoljuk benne a zsírt.
  3. Krumplinyomón áttörjük a langyos krumplit, és a sós-zsíros liszttel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, jól összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen addig kelesztjük, míg duplájára nem dagad (kb. 40-45 perc).
  4. A tésztát 2 cm vastagra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, a tetejét tojással megkenjük. Pihentetjük további 10 percig, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt szép barnára sütjük.
Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss