Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pehelybundás csirkecomb

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). Amíg a sütő melegszik, készítsd elő a csirkecombokat: mosd meg őket alaposan meleg folyóvíz alatt, aztán töröld meg mindegyiket papírtörlővel. Ha már szárazak, húzd le róluk a bőrüket. Legegyszerűbb, ha ezt a kezeddel csinálod, de a végén jól jöhet egy kés, amivel levágod a combokról a lehúzott bőrt. Az előkészített csirkecombokat tedd félre egy kicsit.

Csináld meg a panírt, azaz a kukoricapehely-morzsát. Ehhez először vegyél elő 3 uzsonnás zacskót, majd tedd bele az egyikbe a kukoricapelyhet. Ezután húzd rá a kukoricapelyhes zacskóra a maradék 2 zacskót. Így biztosan nem szakad ki a zacskó, ha elkezded majd összetörni benne a kukoricapelyhet. Üss rá néhányszor finoman egy sodrófával vagy egy nehéz merőkanállal a kukoricapelyhes zacskóra. Ettől összetörik a pehely. Csináld addig, amíg a pehely morzsás lesz.

Tedd a joghurtot egy mély tányérba. Pucold meg a fokhagymagerezdet, majd a kézireszelő nagylukú oldalán reszeld bele a joghurtba.

Következik a panírozás. Sózd és borsozd meg a csirkecombokat, majd márts bele őket egyenként a joghurtba, aztán hempergesd meg mindet a kukoricapehely-morzsában. Tedd félre egy pillanatra a bepanírozott csirkecombokat.

Vegyél elő egy tepsit vagy egy tűzálló tálat, simíts bele sütőpapírt. Rakd ki egymás mellé a sütőpapíros tepsire a bepanírozott csirkecombokat úgy, hogy ne érintkezzenek egymással. Permetezd be olívaolajjal a csirkecombokat. Ehhez vegyél elő egy üres, tiszta virág-spriccnit, tedd bele az olajat, és ebből permetezd meg egyenletesen a csirkecombokat.

Süsd a bepanírozott csirkecombokat a meleg sütőben kb. 35-40 perc alatt. Ha beléjük szúrsz egy hústűvel, és nem rózsaszín lé folyik ki belőlük, hanem áttetsző, akkor készen vannak. Figyelj rá, hogy amikor beteszed és kiveszed a tepsit, vegyél fel sütőkesztyűt vagy csavard konyharuhába a kezed, mert a sütő meleg, és esetleg megégetheted magad. A megsült csirkecombokat azonnal tálalhatod.

Krumplipürével és paradicsomsalátával nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek