A 30 dkg málnát megmossuk, lecsepegtetjük. A megmosott őszibarackokat forró vízzel leöntjük, és kb. 1 percig állni hagyjuk. Ezután szűrőben hideg víz alá tartjuk, majd lehúzzuk a héjukat. A gyümölcsöket kimagozzuk.
A gurulós málnát átválogatjuk, leöblítjük, és konyhai papírtörlőn leszárogatjuk. A 30 dkg málnát magas falú keverőpohárba tesszük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a citromlevet, majd botmixerrel pürésítjük.
Kis desszertestálakban elosztjuk a málnapürét. Belehelyezünk 1-1 fél őszibarackot, és az üregükbe teszünk 1-1 gombóc fagylaltot. Végül adagonként elrendezzük körülöttük a gurulós málnát, és a desszertet megszórjuk szelelt mandulával.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre