A pázmándi gombócgulyás elkészítéséhez az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, végül a kockára vágott sertéscombot. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, babérlevéllel.
Közben a burgonyát külön megfőzzük, áttörjük, majd sóval, szerecsendióval ízesítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást és annyi liszttel, amennyit felvesz. Összedolgozzuk, és gombócokat formálunk belőle.
Közben a félig megfőtt húshoz hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket. Mikor majdnem puha a hús, beletesszük a gombócokat. Szép lassan felfőzzük, majd a tejföllel elkeverünk 1 evőkanál lisztet, és vízzel hígítva óvatosan beleöntjük a levesbe.
Összeforraljuk, és amikor kész, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.