Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pázmándi gombócgulyás

MME MME
75 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • 1 dl olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 40 dkg sertéscomb
  • bors
  • pirospaprika
  • babérlevél
  • 30 dkg burgonya
  • szerecsendió
  • 1 db tojás
  • liszt
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 17,5 dkg tejföl
  • petrezselyemzöld
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A pázmándi gombócgulyás elkészítéséhez az olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, végül a kockára vágott sertéscombot. Ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával, babérlevéllel.
  2. Közben a burgonyát külön megfőzzük, áttörjük, majd sóval, szerecsendióval ízesítjük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást és annyi liszttel, amennyit felvesz. Összedolgozzuk, és gombócokat formálunk belőle.
  3. Közben a félig megfőtt húshoz hozzáadjuk a karikákra vágott zöldségeket. Mikor majdnem puha a hús, beletesszük a gombócokat. Szép lassan felfőzzük, majd a tejföllel elkeverünk 1 evőkanál lisztet, és vízzel hígítva óvatosan beleöntjük a levesbe.
  4. Összeforraljuk, és amikor kész, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 

Megjegyzés

Nagy Judit receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss