Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A habcsókhoz:
  • 6 db tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tk almaecet
  • 1 tk vanília aroma
  • A meggyszószhoz:
  • 50 dkg magozott meggy
  • 3 ek cukor (ízlés szerint)
  • kb. 1,5 dl víz
  • 2 ek étkezési keményítő
  • A habos réteghez:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • A csokimázhoz:
  • 15 dkg vaj
  • 3 tk holland kakaópor
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

  1. A sütőt kb. 140 fokra előmelegítjük. Óvatosan kettéválasztjuk a tojásfehérjéket a sárgájától, a fehérjéket habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a cukrot, minden egyes kanál után jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz, majd hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán beleforgatjuk.
  2. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a masszából  körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat teszünk rá (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból). Sütőbe tesszük, majd 5-10 perc után 120 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát és még egy órát sütjük. Amikor már halvány vajszínű és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal kitámasztjuk, és így mrgvárjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez kb. 2-3 óra lesz.)
  3. A habtejszínt  a habfixálóval kemény habbá verjük. A csokimázhoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük, és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hagyjuk kihűlni. A meggyszószhoz a meggyet szintén egy edénybe tesszük, és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel, néhány perc alatt felforraljuk, cukorral ízesítjük. Az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk, egy perc alatt összefőzzük és készen is van. A
  4. A desszertünket csak közvetlenül szervírozás előtt állítjuk össze:  egy mini pavlovát teszünk a tányér közepére, meglocsoljuk egy kevés csokiöntettel, tejszínhabot kanalazunk rá, majd a meggyszószt. A végén még egy pici csokiöntettel díszítjük.

MÉG TÖBB ISTENI TORTA >>> 

ELRONTHATATLAN HABCSÓK (ALAPRECEPT)  >>> 

MEGGYES SÜTEMÉNY RECEPTEK >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss