hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pavlova tortácskák karamellizált ananásszal

MME MME
5/5
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál fehér balzsamecet vagy borecet
  • 4 evőkanál víz
  • A tetejére:
  • 4 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 30 dkg ananász
  • 4 cl kókuszlikőr
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt 180 C fokra előmelegítjük.

Lágy habbá verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vizet, és addig verjük, míg újra össze nem áll a hab. Ezután kanalanként hozzáadjuk a cukrot, melyet előzőleg elkevertünk a keményítővel, legvégül az ecetet. Kemény, fényes habot kell kapnunk.

A masszából sütőpapírral fedett, olajjal átkent tepsire 4 köralakú halmot rakunk, elsimítjuk a tetejét és az oldalát. Betesszük a tepsit a sütőbe, és azonnal levesszük a hőfokot 150 C fokra. 30 perc múlva, mikor már száraz, kemény a kérge, kikapcsoljuk a sütőt, nyitott sütőajtónál hagyjuk bent a tortát, míg ki nem hűl.

Száraz serpenyőben cukrot karamellizálunk, belekaparjuk a vanília kikapart magjait, illetve hozzákeverjük az apró kockára vágott ananászt, majd kókuszlikőrrel flambírozzuk. Átforgatjuk, de nem főzzük meg a gyümölcsöt.

A jól lehűtött tejszínt lágyan csúcsos habbá verjük, a habcsóktortákra kanalazzuk, majd karamellizált gyümölcsöt a Pavlovánk tetejére halmozzuk.

Megjegyzés

A Chefparade főzőiskola receptje. - MME

Ezek is érdekelhetnek