Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A tökéletes Pavlova torta: így lesz belül krémes, kívül roppanós

default user icon
MME
Így készül a tökéletes, kívül ropogós, belül puha Pavlova torta, amelyet most tejszínhabbal, karamellel és friss gyümölcsökkel dekoráltunk, így csodaszép és isteni finom lett a végeredmény.

A Pavlova torta egy gyönyörű, kecses, romantikus angolszász desszert. Az édesség a nevét Anna Pavlova orosz balerináról kapta, aki turnéja során Ausztráliában és Új-Zélandon is elkápráztatta a közönséget. Így mindként ország lakói magukénak érzik a pavlovát. Az új-zélandiak már Pavlova kisasszony itteni látogatása előtt fel tudnak mutatni olyan szakácskönyveket, melyekben tojásfehérjéből és porcukorból készült sütemények találhatók, az ausztrálok 1935. októberét jelölik meg a pavlova torta születésnapjának, ekkor készítette az elsőt Perthben, a Hotel Esplanade-ben Bert Sachse cukrász.

A pavlova az egész angolszász világban elterjedt, és a karácsonyi édességek között is gyakran megjelenik mandarinnal, gránátalmával, fahéjjal ízesítve. De a habcsóktorta tipikusan első randis sütemény is, és a baráti összejöveteleken is mindig ő a sztár.

A pavlovát, vagyis az óriás habcsókot könnyű elkészíteni, alig van vele munka, belül krémes, kívül ropogós, a zamatos gyümölcstől pedig nagyon friss, és nem mellesleg: csodaszép. Készíthetjük bármilyen szezonális vagy egzotikus gyümölccsel, például eperrel, cseresznyével, meggyel, mangóval, kivivel, ribizlivel, málnával, áfonyával. Mi most egy tejszínhabbal, karamellel és friss gyümölcsökkel dekorált pavlovát készítettünk. Íme a recept, amelynek elkészítését a videón lépésről lépésre követhetitek.

Hozzávalók:

A pavlovához:
3 db tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 tk vaníliás cukor
1 tk citromlé
1 tk keményítő

A díszítéshez:
25 dkg szezonális friss gyümölcs
40 dkg habtejszín
1 ek porcukor
1 tk vaníliás cukor
2 ek cukor

Ezek is érdekelhetnek

Friss