Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pavlova torta mascarponés krémmel

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília kikapart magja
  • 1 kávéskanál étolaj
  • A torta tetejére:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília kikapart magja
  • 1 db mangó
  • 15 dkg vegyes gyümölcs

Elkészítés

Elkészítés: A szobahőmérsékletű tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliarúd kikapart belsejét is, majd tovább verjük. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és az ecetet is, és még tovább verjük, egészen keményre és fényesre.

Sütőpapírra rajzolunk egy kört, ezt nagyon kevés olajjal megkenjük. A habot kikanalazzuk a rajzolt kör közepére, nagyjából elsimítjuk, a közepébe mélyedést formázunk.

140 fokon 70 percig sütjük, sütés közben nem nyitogatjuk a sütő ajtaját. Ha elkészült, a sütő ajtaját résnyire kinyitjuk, és a tortát egy éjszakán át hagyjuk a sütőben teljesen kihűlni.

Elkészítjük a krémet: elkeverjük a mascarponét és a tejfölt, mindkettő legyen szobahőmérsékletű, hozzáadjuk a vaníliát és a porcukrot.

A krémet csak tálalás előtt kenjük a *tésztára*, ráhalmozzuk a felkockázott mangót és a vegyes gyümölcsöt.

Ezek is érdekelhetnek