A sütőt 160 °C-ra előmelegítjük. A fehérjéket keverőtálba tesszük, és elektromos habverővel, közepes fokozaton, egy csipetnyi sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig megkeményedett a hab, hozzáadjuk a cukrot és a citromlevet. A gépet maximumra kapcsoljuk, és addig verjük a habot, amíg kemény és fényes nem lesz. A tetejére szórjuk a keményítőt, és óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a közepére halmozzuk a habot, és 20-22 cm átmérőjű kört formázunk belőle, majd 45 percre az előmelegített sütőbe tesszük. Lekapcsoljuk a sütőt, és további fél órára benne hagyjuk a tortát. Kicsit összeesik majd, de ez normális. Hagyjuk kihűlni, majd a gyümölcsöt a tetejére halmozzuk. Friss mentával megszórjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre